3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

 



Με ποικιλία δραστηριοτήτων γιορτάστηκε η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στο σχολείο μας, με στόχο οι μαθητές μας να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της αναπηρίας, να αναγνωρίζουν, να υποστηρίζουν, να κατανοούν και να αποδέχονται τα άτομα αυτά. Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, οι μαθητές του σχολείου μας

  • Παρακολούθησαν σχετικές παρουσιάσεις και βίντεο  από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Αλίκη Μήκα και συζήτησαν σχετικά.


  • Άκουσαν και είδαν όμορφες διδακτικές ιστορίες για την αγάπη που έχουν ανάγκη και που δίνουν συγχρόνως τα άτομα με αναπηρία. Με την επιλογή κατάλληλου υλικού η δασκάλα ειδικής αγωγής κ. Άννα Τακαρίδου άγγιξε τις καρδιές των παιδιών. 
  • Συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου του σχολείου κ. Δέσποινας Χατζηγρηγοριάδου και της κοινωνικής λειτουργού κ. Ευανθίας Τσαλουκίδου, με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Μπήκαν έτσι στη θέση του κωφάλαλου, του τυφλού, του ατόμου με κινητικά προβλήματα, κλπ. Γιατί αν δεν μπεις στα παπούτσια του άλλου, δεν μπορείς να τον καταλάβεις και άρα ούτε να τον βοηθήσεις.



  • Ομάδα μαθητών στο ολοήμερο συνεργάστηκαν και έφτιαξαν πόστερ που αναρτήθηκαν στους χώρους του σχολείου, τα οποία αναφέρονται στην αποδοχή, ενώ παρουσιάζουν και εξέχουσες προσωπικότητες οι οποίες είχαν διάφορα είδη αναπηρίας, που όμως δεν έγιναν εμπόδιο στο να διακριθούν σε διάφορους τομείς. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera