Θεατρική αγωγή από απόσταση!!! - ΜΑΘΗΜΑ 1


Θεατρική αγωγή από απόσταση!!!



Αγαπητά μου παιδιά, μιας και οι συνθήκες είναι τέτοιες και δεν μπορούμε να βρισκόμαστε για να παίζουμε στο σχολείο ,σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να μπορέσετε να θεατροπαίξετε στο σπίτι παρέα με αδέρφια και γονείς ,ακόμα και μόνοι!!εύχομαι να το διασκεδάσετε !!!
Διαβάστε περισσότερα....

Για αρχή, βάλτε το αγαπημένο σας τραγουδάκι και χορέψτε με τον ρυθμό, μετά χορέψτε αργά ,μετά χορέψτε σα να χορεύετε παραδοσιακά ,μετά σα να είναι το ένα πόδι σας κολλημένο στο πάτωμα… και με όποιον άλλο τρελό τρόπο μπορείτε να φανταστείτε!!! Τώρα τραγουδήστε το αγαπημένο σας τραγούδι κανονικά ,αργά, γρήγορα, δυνατά, σιγανά...

Αφού λοιπόν χορέψαμε και ζεσταθήκαμε ,ξαπλώστε στο πάτωμα και κλείστε τα ματάκια!!παρτε βαθιές ανάσες και ηρεμήστε!!!Μόλις είσαστε έτοιμοι ξεκινάμε !!!

Θα παίξουμε λοιπόν με τον αγαπημένο λύκο Ζαχαρία που θέλει να γίνει σταρ!!!Είμαι σίγουρη πως όλοι ξέρετε τι σημαίνει σταρ και έχετε και τους αγαπημένους σας!!(ο δικός μου αγαπημένος σταρ είναι …..).
Θα χαρώ να μάθω και ποιος είναι ο δικός σας!!

Αρχίζω λοιπόν!
Είναι μια όμορφη καλοκαιρινή ημέρα και ο λύκος Ζαχαρίας κάθεται δίπλα σε ένα καταρράκτη και ονειροπολεί!
-Τι κάνεις εδώ Ζαχαρία; ρώτησε ο καθηγητής Κουκουβάγιας
-Θαυμάζω τη θέα είναι μαγευτική ,δε νομίζεις;
-Α !λέει ο καθηγητής κουκουβάγιας! Έγινες τώρα και καλλιτέχνης!!!
Ο Ζαχαρίας σκέφτεται για λίγο. «Εγώ καλλιτέχνης; Τώρα που το σκέφτομαι πάντα ήθελα να ζωγραφίζω! Το νιώθω, έχω ταλέντο». Έτσι πήρε πινέλα χρώματα και καβαλέτα έκατσε μπροστά στον καταρράκτη και άρχισε να ζωγραφίζει
Πάρε κι εσύ τα χρώματά σου, κάτσε μπροστά από το παράθυρο που έχει την πιο ωραία θέα και …ζωγράφισε αυτό που βλέπεις!!!
Μετά από λίγο και αφού ο Ζαχαρίας έχει ολοκληρώσει το έργο του ,περνάει από κει η φίλη του η Μαριγούλα.
-Ζαχαρία ;τι κάνεις εδώ;
-Ζωγραφίζω, τα χρώματα του δάσους, το τραγούδι του καταρράκτη, έχω έμπνευση!!!
Η Μαριγούλα βλέπει τον πίνακα και λέει : «Ζαχαρία μου ,νομίζω πως δεν είσαι ο καλύτερος ζωγράφος ,μα σίγουρα είσαι ο ποιητής της καρδιάς μου!!!
-Φυσικά !!!είμαι ένας ποιητής!!!!λέει ο Ζαχαρίας και ξεκινά να γράφει:
«Αυτό το ωραίο πρωινό
είναι τόσο μαγικό!
Η καρδιά μου θα χτυπήσει,
ευτυχία θα μου αφήσει»

Είμαι σίγουρη πως μπορείτε να τα πάτε καλύτερα από τον Ζαχαρία! Σκαρφιστείτε λοιπόν ένα ποιηματάκι για όποιο θέμα θέλετε εσείς!!!

-Ζαχαρία; Γιατί κάθεσαι σαν το άγαλμα ακίνητος; αναρωτήθηκε ο Βλαδίμηρος που πέρναγε από κει
-Αυτό είναι!!θα γίνω γλύπτης!!!Ευχαριστώ Βλαδίμηρε!
Πήρε λοιπόν πηλό και ζήτησε από την φίλη του την Τιτί να  ποζάρει για αυτόν!
Εάν έχεις πλαστελίνες ,πάρε και προσπάθησε να πλάσεις μια φιγούρα!!
Έπειτα παίξε με τον αδερφό-η σου ή τη μάμα και το μπαμπά το παιχνίδι του γλύπτη! Ο ένας θα κάνει πως είναι ο γλύπτης και ο άλλον  πηλός γλύπτης δίνει σχήμα και έκφραση στον «πηλό» .Να θυμάσαι πως όσο ο γλύπτης μας πλάθει μένουμε ακίνητοι!!Μπορείτε στο τέλος να βγάλετε και μια φωτογραφία του γλυπτού που πλάσατε!
Η Τιτί όμως μόλις είδε το έργο του Ζαχαρία άρχισε να γελάει ! «Είναι τόσο αστείο!!!Μόνο ένας κωμικός θα μπορούσε να το κάνει αυτό!!!»

-Κωμικός;;;; Μα πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα!!Να κάνεις τους άλλους να γελάνε!!Αυτό μου αρέσει πολύ!!!
Έτσι ο Ζαχαρίας είναι έτοιμος να ανεβάσει την παράστασή του! Έστησε μια εξέδρα στο δάσος και κάποια περίεργα ζώα σταμάτησαν να τον δουν .Μα τα αστεία του Ζαχαρία δεν άρεσαν σε κανέναν, και μάλιστα χρειάστηκε να σταματήσει την παράσταση γιατί του πέταγαν… ντομάτες!!!!
Πάμε λοιπόν να πουμε ανέκδοτα!!!! Ανέβα σε μια καρέκλα για να είσαι πιο ψηλά από τους άλλους και προσπάθησε να τους κάνεις να γελάσουν!!(οι ντομάτες και κάθε είδους ζαρζαβατικό απαγορεύονται!)θα περιμένω να ακούσω το πιο αστείο όταν επιστρέψουμε στην τάξη!

Ο Ζαχαρίας επιστρέφει στο σπίτι του  με σκυμμένο το κεφάλι. Κάθεται στον καναπέ, ανοίγει την εφημερίδα του και διαβάζει μια αγγελία: «Ζητείται ηθοποιός για να υποδυθεί τον ρόλο του Μεγάλου Κακού Λύκου. Ακρόαση την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι».
-Αυτό είναι!!!Θα γίνω Σταρ του σινεμά!!!!Είμαι φτιαγμένος γι’αυτό!!!!
Ξέρεις τι είναι η ακρόαση; είναι η διαδικασία με την οποία ο σκηνοθέτης επιλέγει τους ηθοποιούς που θα παίξουν στο έργο του!
Οργανώστε λοιπόν την δική σας ακρόαση για τον πιο κακό λύκο!!!Ένα άτομο μπορεί να είναι ο σκηνοθέτης και οι υπόλοιποι με τη σειρά κάνετε τον άγριο λύκο πιο άγριος κερδίζει τον ρόλο!

Πηγαίνει λοιπόν την επόμενη μέρα στη ακρόαση και με το που μπήκε στην αίθουσα αναμονής…. κοιτάζει γύρω του και παίρνει μια τρομάρα….. «αυτοί οι λύκοι είναι πολύ τρομακτικοί»
Σκέφτηκε και φώναξε με τρομάρα ααααααααααααα
Αμέσως άνοιξε η πόρτα και βγήκε ο σκηνοθέτης
-Αγαπητέ μου, για κακός λύκος δεν κάνετε αλλά η φωνή σας είναι τόσο ωραία που άνετα θα μπορούσατε να γίνετε τραγουδιστής!!
-Ε..Ευχαριστώ πολύ..Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να τραγουδάω!
Γύρισε λοιπόν σπίτι και ανακοίνωσε στους φίλους του πως θα γίνει ροκ σταρ!
-Ποιος θέλει να γίνει μέλος του συγκροτήματός μου;;
-Εμείς εμείς!!φώναξαν οι φίλοι του!
Έτσι αμέσως άρχισαν τις πρόβες! Το συγκρότημα ονομάζεται Λύκο -Ροκάδες.Ο Λουκάς παίζει ντραμς, ο Παναγής σαξόφωνο, ο Βλαδίμηρος ηλεκτρική κιθάρα ο Τζίμης γράφει τα τραγούδια, Η Μαριγούλα και η Τιτί κάνουν δεύτερες φωνές και ο Ζαχαρίας τραγουδάει!!!Και η μέρα της συναυλίας έφτασε! Ο Ζαχαρίας ανεβαίνει στη σκηνή και αρχίζει να τραγουδάει .Στο τέλος του τραγουδιού ξεσπούν όλα τα ζώα σε δυνατά χειροκροτήματα και φωνάζουν «κι άλλο κι άλλο!!»
Η συναυλία ήταν υπέροχη!!Την επόμενη μέρα οι Λύκο-Ροκάδες είναι πρωτοσέλιδα σε όλες τις εφημερίδες! Τους προσκαλούν παντού! Παρίσι ,Νέα Υόρκη, ακόμα και στο Ρίο!
Σε όλες τις προσκλήσεις ο Ζαχαρίας απαντάει :Πολύ ευγενικό από μέρους σας ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν μπορώ. Είναι τέλειο να είσαι σταρ, αλλά έχω τόσα άλλα πράγματα να κάνω!!!

Και τώρα διάλεξε  το αγαπημένο σου τραγούδι και οργάνωσε μια συναυλία μπροστά στους δικούς σου!!Εάν έχουν όλοι διάθεση μπορείτε να κάνετε και το δικό σας συγκρότημα! Βρείτε όνομα, διαλέξτε το όργανο σας βάλτε τη μουσική δυνατά και ….Πάμε!!!!


Ελπίζω να πέρασες καλά και θα χαρώ να δω τις ζωγραφιές σου, τις κατασκευές με πλαστελίνη...ακόμα και το τραγούδι σου!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera