ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 Το τριήμερο 26-28 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή της Στ τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα και στη Βουλή των Ελλήνων. 

Τους μαθητές συνόδευαν οι γονείς τους και τρεις από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η εκδρομή διοργανώθηκε στο σύνολό της από το ταξιδιωτικό γραφείο του κ. Φουρκιώτη, κατόπιν ανάλογου διαγωνισμού. Η κ. Αμαλία Φουρκιώτη, συνοδός μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, παρείχε πολύτιμη βοήθεια σε όλο το γκρουπ με την εμπειρία και τις γνώσεις της. 

Τα παιδιά επισκέφθηκαν κατά σειρά τους παρακάτω προορισμούς:

1. Το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου παρακολούθησαν μια σύντομη εντυπωσιακή τρισδιάστατη παρουσίαση της μάχης των Θερμοπυλών, θαύμασαν το άγαλμα του Λεωνίδα, διάβασαν την επιγραφή των Λακαιδεμονίων νεκρών και είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με σπαρτιατικές στολές.







2. Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, από όπου θαυμάσανε την υπέροχη θέα της Αθήνας και του Πειραιά και είδαν την Εθνική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται εκεί. 








3. Το Πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου παρακολούθησαν μια απίστευτα εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Η ιστορία της Γης». 







4. Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, όπου ειδική ξεναγός παρουσίασε και εξήγησε μοναδικά επιτεύγματα της αρχαιοελληνικής σκέψης και επιστήμης, δείχνοντας βιωματικά στα παιδιά πώς λειτουργούσαν τα σημαντικότερα από αυτά.






 

5. Τη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα την αίθουσα της Γερουσίας, όπου η αρμόδια υπάλληλος του Κοινοβουλίου τους αφηγήθηκε την ιστορία του κτηρίου και τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε αυτό. Επίσης, ξεναγηθήκαμε στην Έκθεση έργων Τέχνης και αντικειμένων της Επανάστασης του 1821 και της Ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους. Φυσικά, δεν παραλείψαμε να καμαρώσουμε τους Εύζωνες στην αλλαγή φρουράς και να φωτογραφηθούμε στην πλατεία Συντάγματος. 













6. Τον πεζόδρομο της οδού Ερμού και το Μοναστηράκι με τα ποικίλα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα.

7. Την Πλάκα και τα Αναφιώτικα, τις πανέμορφες σαν από παραμύθι συνοικίες στην καρδιά της Αθήνας. 





8. Το μετρό της Αθήνας, που το χρησιμοποίησαν τα παιδιά για τη  μετακίνησή τους, μαθαίνοντας πώς να κυκλοφορούν και να κινούνται σε αυτό.


9. Την κοσμοπολίτικη, πολύβουη  συνοικία του Ψειρή, όπου οι μαθητές και οι γονείς τους έκλεψαν την παράσταση και τράβηξαν την προσοχή ξένων τουριστών  με τις χορευτικές τους ικανότητες!




10. Τον Βράχο της Ακρόπολης, με τη συνοδεία της εξαιρετικής ξεναγού κ. Μαρία (δυστυχώς δεν συγκράτησα το επίθετό της), η οποία με τις πάμπολλες γνώσεις της και τον εξαιρετικό λόγο της, μας εντυπωσίασε και μας κατατόπισε για τα παγκοσμίου φήμης μνημεία της Ακρόπολης. Πολύ σημαντική η βοήθεια της τεχνολογίας στην ξενάγηση αυτή, με τα ακουστικά που επέτρεπε να παρακολουθούμε την ξενάγηση ανενόχλητοι από τους χιλιάδες άλλους επισκέπτες.






11. Το Μουσείο Της Ακρόπολης, όπου ξεναγηθήκαμε και πάλι από την ίδια ξεναγό και δροσιστήκαμε στο τέλος στο καφέ του Μουσείου απολαμβάνοντας τη θαυμάσια θέα. 




Η εκδρομή μας ευτυχώς δεν είχε δυσάρεστα απρόοπτα. Θεωρούμε ότι οι μαθητές μας και οι γονείς τους είδαν σπουδαία πράγματα και αποκόμισαν ενδιαφέρουσες και αξέχαστες εμπειρίες, ενώ διασκέδασαν παρέα με τους φίλους τους. Ευχή όλων μας τέτοιες εκδρομές να συνεχίσουν να γίνονται και να βρεθεί τρόπος να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera