ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 Την Τετάρτη 24 Μαΐου η Ε τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς και δύο από τα δεκάδες εκκλησάκια της πόλης: Την εκκλησία-σύμβολο της πόλης, την Παναγία Κουμπελίδικη και τον ναό Αγίου Νικολάου Κασνίτση στην πλατεία Ομονοίας. 

Η ξενάγηση στα εκκλησάκια από τον φύλακα του μουσείου κ. Αχιλλέα (συγχωρέστε με που ξεχνώ το επίθετό του) ήταν καταπληκτική. Τα παιδιά προσηλωμένα, αφού τα κέρδισε με τον άμεσο και ενδιαφέροντα τρόπο του, θαρρείς και ρουφούσαν λαίμαργα κάθε πληροφορία. Φαίνεται πως εντυπωσιάστηκαν και άρχισαν να κατανοούν στοιχεία της Βυζαντινής αγιογραφίας και ιστορίας που είχαν ήδη διδαχθεί στην ιστορία τους. 

Βέβαια και το Μουσείο καθεαυτό ήταν εντυπωσιακό και πολύ ενδιαφέρον. Θεωρούμε ωστόσο, αν μας επιτρέπετε η κριτική, ότι χρειάζεται βελτιωτικές παρεμβάσεις ώστε να γίνει πιο φιλικό στα παιδιά. 

Όπως και να ‘χει, θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη επίσκεψη και παροτρύνουμε τους γονείς να μην αμελούν να επισκέπτονται τους βυζαντινούς θησαυρούς της Καστοριάς με τα παιδιά τους. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera