ΜΗΝΥΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Αγαπητοί γονείς

Μπήκαμε μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο στην περίοδο των πασχαλινών διακοπών,  εξαιτίας  της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει όλος ο πλανήτης, με την πανδημία του κορονοϊού και τις νέες δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται από τα έκτατα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του covid-19.

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων στέρησε τη φυσική μας παρουσία από το σχολείο και ως σχολική μας κοινότητα κληθήκαμε να προσαρμοστούμε απότομα στις νέες συνθήκες.  Να ξεπεράσουμε δυσκολίες, να ανοίξουμε απάτητα μονοπάτια, να διαχειριστούμε την απουσία μας. Να βρεθούμε δίπλα στους μαθητές  μας και στις οικογένειές τους,  με όρους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, παίρνοντας  σοβαρά υπόψη την ψυχοσυναισθηματική στήριξη που χρειάζονται μικροί και μεγάλοι εξαιτίας της ραγδαίας αλλαγής της καθημερινότητας.


Ως επείγουσα προτεραιότητα  θέσαμε την αποκατάσταση της μεταξύ μας  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Αξιοποιήθηκαν- αξιοποιούνται όλα τα πρόσφορα μέσα ( σύγχρονα και ασύγχρονα),  ώστε  να διαχειριστούμε αυτή τη νέα καθημερινότητα. Και θα συνεχίσουμε…..

Το αμέσως επόμενο βήμα  μας ήταν να αξιοποιηθούν οι μορφές επικοινωνίας. Σύγχρονη ή ασύγχρονη εκπαίδευση και ο συνδυασμός τους. Με τις εσωτερικές μας διαδικασίες  οργανώνουμε όσο καλύτερα γίνεται τη λειτουργία του σχολείου, με την ευχή να επανέλθουμε το συντομότερο στο φυσικό μας χώρο.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε  ότι οι ασκήσεις, οι δραστηριότητες που φτάνουν ηλεκτρονικά στο σπίτι, αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Ανατροφοδότηση της ύλης γίνεται και δεν πηγαίνουμε για πανελλαδικές εξετάσεις.

Αυτό που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας κυριεύσει, είναι το άγχος. Και πρωταρχικά  η μεταβίβασή του στα παιδιά.

Το 15νθήμερο που ακολουθεί  είναι η χρονική περίοδος για ανασυγκρότηση-ανασύνταξη όλων μας και στις 27 Απριλίου να επανέλθουμε όλοι  υγιείς υπό καλύτερες συνθήκες.

Η περίοδος αυτή είναι μια ευκαιρία επιστροφής στην αλληλεγγύη και την ελπίδα.  Ευχόμαστε ήρεμες, όμορφες και χαρούμενες πασχαλιάτικες μέρες, με υγεία και αγάπη. 


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Για  το  Σύλλογο Διδασκόντων
Ο ΔΝΤΗΣ
ΔΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ

Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά και τους εφήβους να τα διαχειριστούν

Η «νέα» καθημερινότητα με τον κορονοϊό και πώς θα προσαρμοστούμε

 https://www.shape.gr/egkimosini/psixologia-egkyou/paidia-kai-goneis-i-nea-kathimerinotita-me-ton-koronoio-kai-pos-tha-prosarmostoume/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera