2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ



Αγαπητοί  μας γονείς και αγαπητά μου παιδιά,

Σε μια περίοδο που ο κίνδυνος της αρρώστιας, μέσω ενός  άγνωστου μέχρι τώρα ιού, μας αναγκάζει όλους ( για λόγους ασφαλείας) να μείνουμε μέσα για κάμποσο καιρό, εμείς μπορούμε και μέσα από τα σπίτια μας να αξιοποιήσουμε σωστά το χρόνο μας και να σκεφτούμε  τους συνανθρώπους μας.
 Ένα 5λεπτο μάλιστα είναι αρκετό για να απολαύσουμε ένα μικρό animation , αφιερωμένο στον Αυτισμό ,μιας και σήμερα 2 Απριλίου είναι παγκόσμια ημέρα Αυτισμού.
Ελπίζουμε να μάθετε πληροφορίες σχετικές με το φάσμα του Αυτισμού  βλέποντας το και να σας συγκινήσει όσο συγκίνησε  κι εμάς!  Αξίζει…

Ένας μικρός ορισμός…

Ο Αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά. Ο αυτισμός αποτελεί μία  νεύρο-ψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Επίσης,  δεν είναι ψυχιατρική νόσος, αλλά εντάσσεται στην κατηγορία των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών. Αυτές οι διαταραχές χαρακτηρίζονται από σοβαρά ελλείμματα σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης (π.χ. ψυχό - κοινωνικές λειτουργίες), για αυτό το λόγο ονομάζονται «διάχυτες».

Νικολοπούλου Αφροδίτη ΠΕ 71


Πατήστε τους συνδέσμους






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera