1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων: Φιλική Αθλητική Συνάντηση

Στο σχολείο μας σήμερα ήρθαν μετά από πρόσκλησή μας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων, για να συμμετάσχουν μαζί με τους δικούς μας σε αθλητικές δραστηριότητες που οργάνωσαν από κοινού οι γυμναστές των δύο σχολείων, κ. Δήμος Παπαμιχαήλ και Γιώργος Μεσητίδης, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Αλίκης Μήκα και της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Βίκης Αδαμοπούλου. 

Στόχοι μας γι αυτήν τη διοργάνωση ήταν οι εξής:

- Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές γειτονικών σχολείων.

- Η καλλιέργεια κλίματος ευγενούς άμιλλας στη διάρκεια αθλητικών αγώνων και παιχνιδιών και παράλληλα η εγκατάλειψη της νοοτροπίας των γηπέδων με τα άσχημα σχόλια και τα προσβλητικά συνθήματα. 

- Η αίσθηση πως το σχολείο μπορεί να είναι και τόπος γιορτής και χαράς, όχι απλώς ένα απρόσωπο εργοστάσιο παραγωγής γνώσεων. 

- Η διάδοση του μηνύματος ότι όλοι είμαστε ίσοι – αν και διαφορετικοί – και αξίζουμε όλοι να συμμετέχουμε ελεύθερα σε κοινές δράσεις και διοργανώσεις. 

Θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό οι στόχοι μας αυτοί άρχισαν να εκπληρώνονται. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των παιδιών, η ολοπρόθυμη συμμετοχή τους και τα αυθόρμητα θετικά σχόλια που ακούστηκαν από πολλούς, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Θέλουμε να συγχαρούμε τους υπεύθυνους των προγραμμάτων και τους γυμναστές για την κοπιαστική αλλά αξιόλογη προσφορά τους, τους συλλόγους γονέων για τους χυμούς που πρόσφεραν στα παιδιά,  τους διευθυντές των δυο σχολείων που έλαβαν μάλιστα επιτυχώς μέρος στις δοκιμασίες τύπου survivor(!), τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην επίβλεψη της διαδικασίας, τις καθαρίστριες του σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθειά τους και βέβαια τα παιδιά για την άψογη συνεργασία τους!

Παραθέτουμε ενδεικτικά εικόνες και βίντεο από την διοργάνωση:



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera