ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ: ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤ2 ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, όλα τα τμήματα του σχολείου μας εκ περιτροπής παρακολούθησαν μια εξαιρετική παρουσίαση των εθίμων της Ανάστασης του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων, στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, από το Στ2, με την καθοδήγηση και την προετοιμασία του δασκάλου τους κ. Δημήτρη Παπατζήμου. 

Ο κ. Δημήτρης περιέγραψε τα έθιμα και τα παιδιά έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου και των Βαίων, κρατώντας ομοιώματα του αναστημένου Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου και χρυσοσταύρια, τα οποία είχαν νωρίτερα κατασκευάσει με πολλή επιμέλεια. 

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, το ίδιο τμήμα με συνοδό τον δάσκαλό τους επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καστοριάς και την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής. Τέλος τα παιδιά μοίρασαν σε περαστικούς πασχαλινά διακοσμητικά άνθη που είχαν κατασκευάσει τα ίδια με χαρτόνι, καθώς και σταυρούς από βάια. 

Η διατήρηση των παραδοσιακών εθίμων του τόπου μας αποτελεί ένα όμορφο καθήκον για όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη και τους μαθητές του για την όμορφη και σημαντική παρουσίασή τους τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και έξω από αυτό.

Ευχόμαστε σε όλους καλή κι ευλογημένη Ανάσταση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera