ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 



Με τους μαθητές της Στ τάξης του σχολείου μας επισκεφτήκαμε στα πλαίσια της εβδομάδας Μακεδονικού Αγώνα το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς Αναστάσιος Πηχεων στην πλατεία Ντολτσό με σκοπό να γνωρίσουμε τους πρωτεργάτες της αφύπνισης των Μακεδόνων και την υπόλοιπης ελεύθερης Ελλάδας ως προς το μακεδονικό ζήτημα .

Η υπέροχη και λεπτομερέστατη παρουσία της κυρίας Σόνιας Παπασταύρου μας άφησε εντυπωσιασμένους ενώ η εντρυφηση μας στα τεκταινόμενα της περιόδου 1904 -1908 μας δημιούργησε την ανάγκη περαιτέρω ανεύρεσης πληροφοριών και γεγονότων που σχετίζονται με τον Μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη και τον Ήρωα Παύλο Μελά .

Η επίσκεψη εντάχθηκε στα πλαίσια των δημιουργικών δεξιοτήτων , στην γνωριμία μας με την τοπική ιστορία και τον αρχιτεκτονικό πλούτο της ένδoξης Καστοριάς μιας και το κτίριο το οποίο επισκεφτήκαμε ανήκει στα παλαιά και ιστορικά αρχοντικά της παλιάς πόλης ! 

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγηθηκαν στα στενά σοκάκια της συνοικίας του Ντολτσό θαυμάζοντας τα εντυπωσιακά αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες όπου και πραγματοποιήθηκε μια μικρή ξενάγηση με επεξήγηση του τρόπου ζωής τους περίπου δυο αιώνες πριν !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ deytera https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/316829_mathainoyme-sto-spiti-me-tin-ert-apo-ti-deytera